MEVLUD u džematu Donji Križevići

  • PDF

Danas je proučen Mevlud u džematu Donji Križevići u izvedbi imama Medžlis IZ Zvornik na čelu sa glavnim imamom Prof. Haris-ef. Mustajbašićem koji je u svom obraćanju na početku pohvalio rad Džematskog Odbora  i poželio da se saradnja i na drugim poljima između Medžlisa i ovog džemata pojača. Vrlo nadahnut vaz, prepun vrijednih i dragocjenih poruka, nakon mevludskog programa održao je Islam-ef. Mehmedović uz poruku "O Vjernici Brinite se o sebi...". Molimo Allaha dž.š. da nagradi sve one koji su na bilo koji način doprinijeli da se održi ovaj 16. po redu mevlud, ove godine, na području MIZ Zvornik.


POSJETA TUZLANSKIH IMAMA ZVORNIKU

  • PDF
Imami Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, predvođeni glavnim inamom mr. hfz. Ahmed ef. Huskanović,  su posjetili svoje kolege u Zvorniku.
Domaćini su im bili imami Medžlis Islamske zajednice Zvornik na čelu sa glavnim imamom Haris ef. Mustajbašićem i predsjednikom Medžlisa Mustafa-ef. Muharemovićem. Druženje je počelo u Hadžimahmutovoj - Riječanskoj džamiji. Nakon toga je održana prijateljska malonogometna utakmoca u sprtskoj dvorani, a okončano je sijelom u sali zgrade Medžlisa u Zvorniku.
Bilo je ovo jedno lijepo, bratsko druženje!altalt

alt
Datum, 27. 03. 2013.

ODRŽANA DRUGA SJEDNICA IZVRŠNOG ODBORA

  • PDF
Izvršni odbor Medžlisa Islamske zajednice Zvornik održao je drugu redovnu sjednicu. Na sjednici je prusustvovalo 12 članova Izvršnog odbora.
Na sjednici je razmatrano petnaest tačaka dnevnog reda. Usvojen je zapisnik sa prethodne sjednice, analiziran rad i zaključci Prve redovne Skupštine Medžlisa. Izvršnom odboru je predočen izvještaj o radu "Lataif doo" i zaključeno da je prva godina rada društva bila veoma  uspješna. U cilju uspješnog održavanja mektebskog takmičenja usvojeni su potrebni zaključci i odluke.


alt
Izvršni odbor je razmatrao i pitanja Fonda solidarnosti, izdavanja vakufske imovine pod zakup, plan obilaska džemata od strane članova Izvršnog odbora, dnevnog reda proljetnog sastanka  predsjednika džematskih odbora i imama. Takođe su razmatrani prispjeli zahtjevi, izvršena potrebna imenovanja i donesene značajne  odluke u cilju boljeg funkcioniranja Islamske zajednice na našem području.
alt
Satum, 25. 03. 2015. 

U prepunoj džamiji u džematu Zaseok upriličena promocija filma i omladinsko druženje

  • PDF
U organizaciji OMLADINSKOG KRUGA MIZ-Zvornik i dzemata Zaseok odrzano druženje od aksam namaza do poslije jacije namaza. Sijelu je Prisustvalo mnostvo dzematlija kako mladih tako i ostalih uzrasta. Poslije Aksam namaza prisutnima se obratio imam domacin Senad ef. Mumić a nakon toga je upriličena promocija filma Imami Sehidi, poslije čega se obratio glavni imam Haris ef. Mustajbasic. Internet TV MIR zajedno sa svojim predstavnikom Hrustanom Noćićem je propratila kompletno druženje u cilju emitovanja priloga za Bošnjake u Dijaspori ali i u BiH. Poslije jacije namaza organizovano je omladinsko sijelo. Zahvaljujemo se svim gostima koji su podrzali ovaj program, a posebne pohvale idu imamu i omladini džemata Zaseok koji su kompletnu organizaciju podigli na jedan veliki nivo. Molimo Allaha dž.š. da nam pomogne da ustrajemo na Pravom putu i da bude Zadovoljan sa nama. Amin!
O.Š. "Sveti Sava" domaćin opštinskom takmičenju iz Islamske vjeronauke 2015. godine (REZULTATI)

  • PDF


Zapisnik sa opštinskog takmičenja iz Islamske vjeronauke
Dana 12.3.2015 godine održano je takmičenje osnovnih škola iz islamske vjeronauke na nivou opštine Zvornik. Na takmičenju su učestvovali učenici 8. i 9.razreda iz četiri osnovne škole:

PRVOMARTOVSKO OKUPLJANJE U ĐULIĆIMA

  • PDF
Džamija u Đulićima je redovno  odlično posjećena kada se organizuje mevlud u ovom džematu.
Tako je bilo i ove godine. Mevludski program u izvedbi imama Medžlisa Islamske zajednice Zvornik i vaz koji je održao Mustafa ef. Spahić su privukli muslimane iz mnogih krajeva Sjeveroistočne Bosne i Hercegovine.
Niko  nije zažalio za uloženi trud i dolazak jer je ukupna atmosfera bila jako lijepa. Dvosatni boravak u džamiji i program su učinili nedjeljno poposne nezaboravnim.
alt
alt
alt
Datum, 01. 03. 2015.

U ZVORNIKU OBILJEŽEN DAN NEZAVISNOSTI

  • PDF
Dan nezavisnosti je obilježen i u Zvorniku. Ovaj datum tradicionalno organizira BZK Preporod Zvornik.
U prepunoj sali Medžlisa Islamske zajednice Zvornik domaćini Amer Redžić i Elmedin Bošnjak su prisutnim čestitali ovaj važan datum iz bosanske povjesti. Himnu Bosne i Hrecegovine je izveom Hamza Hadžić, a prigodnim pjemama razgalila Ilma Gutić.
O prošlosti Bosne i Hrecegovine je govorio Mustafa Muharemović, a na temu "Izuj obuću kad prelaziš Koranu, Glinu, Savu i Drinu" pisali su učenici osnovnih i srednjih škola. U kategorriji osnovnih škola nagrađaeni su: 1. mjesto Džemita Ibrahimović, 2. mjesto Tarik Junuzović 3. mjesto Refik Musić. Među srednjoškolcima najbolje radove su napisali: 1. mjesto Nermina Subašić, 2. mjesto Adela Omerović i 3. mjesto Nirmela Hamidović.
alt
Praznik su čestitali i Hariz ef. Mustajbašić u ime Medžlisa Zvornik, predsjednik SO Zvornik Mersed Mehmedović, poslanici u NS u Banja Luci dr. Edin Ramić i Nedim Čivić,  odbornik i komadant  Muhamed Čikarić, predsjednik demobilisanih boraca Rahman Nukić, RVI Began Karić i Ilijaz Miralemović u ime Kluba odbornika SDA u SO Zvornik. Plaketu "Preporoda" ove godine je dobio naš zlatni ljiljan Muharem Sinanović.
alt
alt
Datum, 01. 03. 2015.

Stranica Medžlisa Islamske zajednice
Zvornik - Sapna © 2008-2012.
Informacije sa stranice su slobodne za upotrebu.

POINTstudio

Youtube kanal medžlisa

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Kontakt podaci

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku:
ul. Svetog Save 119
75400 Zvornik

tel: + 387 56 214 340


U Sapni:
206. viteške brigade bb
75411 Sapna

+ 387 35 597 062