PRVOMARTOVSKO OKUPLJANJE U ĐULIĆIMA

  • PDF
Džamija u Đulićima je redovno  odlično posjećena kada se organizuje mevlud u ovom džematu.
Tako je bilo i ove godine. Mevludski program u izvedbi imama Medžlisa Islamske zajednice Zvornik i vaz koji je održao Mustafa ef. Spahić su privukli muslimane iz mnogih krajeva Sjeveroistočne Bosne i Hercegovine.
Niko  nije zažalio za uloženi trud i dolazak jer je ukupna atmosfera bila jako lijepa. Dvosatni boravak u džamiji i program su učinili nedjeljno poposne nezaboravnim.
alt
alt
alt
Datum, 01. 03. 2015.

U ZVORNIKU OBILJEŽEN DAN NEZAVISNOSTI

  • PDF
Dan nezavisnosti je obilježen i u Zvorniku. Ovaj datum tradicionalno organizira BZK Preporod Zvornik.
U prepunoj sali Medžlisa Islamske zajednice Zvornik domaćini Amer Redžić i Elmedin Bošnjak su prisutnim čestitali ovaj važan datum iz bosanske povjesti. Himnu Bosne i Hrecegovine je izveom Hamza Hadžić, a prigodnim pjemama razgalila Ilma Gutić.
O prošlosti Bosne i Hrecegovine je govorio Mustafa Muharemović, a na temu "Izuj obuću kad prelaziš Koranu, Glinu, Savu i Drinu" pisali su učenici osnovnih i srednjih škola. U kategorriji osnovnih škola nagrađaeni su: 1. mjesto Džemita Ibrahimović, 2. mjesto Tarik Junuzović 3. mjesto Refik Musić. Među srednjoškolcima najbolje radove su napisali: 1. mjesto Nermina Subašić, 2. mjesto Adela Omerović i 3. mjesto Nirmela Hamidović.
alt
Praznik su čestitali i Hariz ef. Mustajbašić u ime Medžlisa Zvornik, predsjednik SO Zvornik Mersed Mehmedović, poslanici u NS u Banja Luci dr. Edin Ramić i Nedim Čivić,  odbornik i komadant  Muhamed Čikarić, predsjednik demobilisanih boraca Rahman Nukić, RVI Began Karić i Ilijaz Miralemović u ime Kluba odbornika SDA u SO Zvornik. Plaketu "Preporoda" ove godine je dobio naš zlatni ljiljan Muharem Sinanović.
alt
alt
Datum, 01. 03. 2015.

OMLADINSKA TRIBINA U KLISI

  • PDF
U  organizaciji Omladinskog kruga Medžlisa Islamske zajednice Zvornik i udruženja "Prosvjetitelj" iz Srebrenice održana je javna tribina u Klisi.
Tribina je održana u subotu 28, februara 2015. godine poslije jacije-namaza. Termin tribine se podudario sa godišnjicom uspješnog projekta povratka Bošnjaka ovg džemata  (1. mart 1999.), kako je naveo Senajid ef. Alić džematski imam. Selame i toplu dobrodošlicu je uputio glavni imam Medžlisa Haris ef. Mustajbašić.alt
Gost predavač je bio hfz. mr. Ahmed ef. Huskanović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla. Vrlo aktuelno i sadržajno obraćanje je bilo na temu " Budi heroj - pobijedi sebe". Nakon tribine, uslijedilo je druženje naše omladine.
alt
Puna džamija uglavnom omladinaca i omladinki iz skoro svih naših džemata svjedoči o pozitivnim rezultatima omladinskih druženja na području Medžlisa.
alt

MEVLUD U GLUMINI

  • PDF
Džamija u džematu Glumina, danas je bila premala da primi sve zainteresirane džamtlije da učestvuju u zajedničkom ibadetu.
Povod okupljanja je bio tradicionalni mevlud. Mevludski program  su izveli imami Medžlisa, a ilahijama osvježile sestre Muratbegović. 
alt
Prisutnim džematlijama iz skoro svih naših džemata dobrodošlicu je uputio mjesni imam Vehid ef.Muratbegović, selame glavni imam Haris ef. Mustajbašić. Na kraju programa sadržajan i nadahnut vaz je održao muftija Ismail ef. Smajlović, direktor administrativno-pravne uprave Rijaseta Islamske zajednice. Dovu je proučio naš najstariji imam Hasim ef. Rizvić.
alt
alt
Datum, 22. 02. 2015.

PLODAN RAD I AMBICIOZNI PLANOVI MEDŽLISA ZVORNIK

  • PDF
Prva redovna Skupština Medžlisa Islamske zajednice Zvornik održana je u subotu 21. februara 2015. godine.
Skupština je razmatrala najvažnija pitanja iz domena rada Islamske zajednice na području našeg medžlisa. Nakon izbora radnog predsjedništva i usvajanja Poslovnika o radu, članovi skupštine su upoznati  sa detaljnim izvještajima o radu Medžlisa tokom 2015. godine. Nakon sadržajne rasprave usvojen je vjerskoprosvjetni izvještaj, administrativno pravni, izvještaj o radu i finsijski izvještaj. alt
Na skupštini se raspravljalo i o smijernicama i planovima rada za 2015. gdodinu. Uz konstruktivne prijedloge uvojen je plan rada, te  budžet za tekuću godinu. 
alt
alt

MEVLUD U VITINICI

  • PDF
Mevlud u džamiji Vitinica je po običaju jako dobro posjećen. I ovog puta, džamija je bila pretjesna, pa je i harem džamije primio džematlije iz svih naših džemata.
Mevludski program su izveli imami Medžlisa Islamske zajednice Zvornik. Vaz je održao Senajid ef. Alić., imam iz Klise.  Na kraju programa je priređena skromna svečanost u povodu prestanka rada dugogodišnjeg mujezina džamije hadži Bećira Memića. Hadži Bećiru je džematski odbor uručio novčanu hediju, a glavni imamm Medžlisa zahvalnicu.
alt
alt
alt
Datum, 14. 02. 2014.

ODRŽANA IZVJEŠTAJANA SJEDNICA IZVRŠNOG ODBORA

  • PDF
Preva redovna sjednica novog daziva Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Zvornik održana je u petk 15. februara 2015. godine.
tokom četvorosatnog rada razmatrano je jedanaest tačaka dnevnog reda. Članovi izvršnog odbora su se bavili izvještajima za 2014. i planovima za 2015. godinu. Na početku sjednice je usvojen poslovnik o radu, a potom usvojeni izvještaji: vjersko-prosvjetni, administrativno-pravni, izvještaj o radu, te finansijski izvještaj. alt
Takođe je raspravljano o planu rada za 2015, godinu i prijedlogu budžeta. Predmetni materijal će biti ponuđen redovnoj Skupštini Medžlisa koja će biti održana u subotu 21. februara 2015. godine u 9:00 sati u sali zgrade Medžlisa u Zvorniku.
Izvršni odbor je izvršio i dodjelu stpendija za 2014/15 godinu i razmatrao prispjele zahtjeve i tekuća pitanja.
alt
alt

Stranica Medžlisa Islamske zajednice
Zvornik - Sapna © 2008-2012.
Informacije sa stranice su slobodne za upotrebu.

POINTstudio

Youtube kanal medžlisa

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Kontakt podaci

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku:
ul. Svetog Save 119
75400 Zvornik

tel: + 387 56 214 340


U Sapni:
206. viteške brigade bb
75411 Sapna

+ 387 35 597 062