RAMAZAN U KUŠLATU

  • PDF
Džamija u Kušlatu, ove godine  je imala svoje ramazanske sadržaje. 

OGRAĐIVANJE KAZANBAŠČE

  • PDF
Akcija ograđivanja mezarja Kazanbašča je u toku.

ODRŽANA 4. SJEDNICA IZVRŠNOG ODBORA

  • PDF
Četvrta redovna sjednica Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Zvornik održana je danas u Sapni.
Na dnevnom redu ramazanske sjednice je bilo šest pitanja. Sjednica je imala izvještajni karakter, pa je usvojen zapisnik sa prethodne sjednice, izvještaj o završenoj mektebskoj 2014/15 godini sa upisanih 1367, a 1035 redovnih polaznika mektesbke nastave.
alt
Izvršni odbor je razmatrao i usvojio izvještaje o ovogodišnjem obilježavanju godišnjica stradanja i kolektivnoj dženazi 1. juna, te izvještaj sa trinaeste po redu manifestacije Dani Hasana Kaimije. Konstatovano je da su ove manifestacije uspješno organizirane i provedene, te usvojeni prijedlozi za poboljšanje u narednoj godini.
Takođe su razmatrani prispjeli zahtjevi i raspravljano o tekućim pitanjima, te o istim  doneseni konkretni zaključci.
alt

alt
Datum, 23. 06. 2015.

MUFTIJA TUZLANSKI PROVEO RAMAZANSKU VEČER U ZVORNIKU

  • PDF
Muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović je proveo ramazansku večer u Zvorniku.
U pratnji sekretara Muhamed ef. Hasanbašića i Idriz ef. Memića, muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović susreo se sa imamima Medžlisa Islamske zajednice  Zvornik. Tokom razgovora aktuelizirana su važna pitanja iz rada Islamske zajednice.

alt

alt
Nakon zajedničkog akšam-namaza u džamiji Karakaj, čije otvorenje je zakazano za 2. avgust 2015., organiziran je zajednički iftar. Donatori iftara su bile sestre Balul, koje su vakifi džamije Zamlaz u Zvorniku, preko udruženja "Most povjerenja". Na iftaru su osim aktivista zajednice i imama bili prisutni izabrani predstavnici političke vlasti sa nivoa entiteta, kantona i općina, privrednici,  te predstavnici kulturnih, nevladinih udruženja i organizacija i medija.
alt
Muftija tuzlanski teravih-namaz je klanjao u Riječanskoj džamiji, a nakon namaza se obratio džematlijama vazu nasihatom. Izaslanici muftije su večeras posjetili džemate  Klisu, Kraljeviće i Vitinicu.
alt
Datum, 22. 06. 2015.

USVOJEN PLAN BAJRANSKOG TURNIRA U ZVORNIKU

  • PDF
Bajramski turnir za 2015. godinu će biti održan treći dan Ramazanskog bajrama.
Ovo je danas zaključeno na prvom sastanku Organizacionog odbora ove sportsko-kulturne manifestacije. Po deveti put će se okupiti omladina iz  Podrinja u sportskoj dvorani u Zvorniku, te u cjelodnevnom razigravanju i druženju obilježiti mubarek bajramske dane.

alt

alt

alt
Datum, 17. 06. 2015. 

ODRŽANA PREDRAMAZANSKA AKADEMIJA

  • PDF
U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Zvornik i BZK Preporod Sapna priređena je tradicionalna predbajramska akademija.
Program  je bio ispunjen učenjem Kur'ana, ilahija, kasida i čitanjem prigodnih tekstova. Za predramazanski ambijent, pobrinuli su se Hor Medžlisa Islamske zajednice Zvornik, IMAMI mEDŽLISA  i Hor BZK Preporod Sapna.
alt

Mubarek ramazanske dane poželio je glavni imam Medžlisa ZVorniki Haris ef. Mustajbašić.
alt

alt
Datum, 16. 06. 2015.  

SVEČANOST U ZVORNIKU: Ženski mevlud i hatmenska dova u prelijepom ambijentu Riječanske džamije

  • PDF

14. 06. 2015. godine u Riječanskoj džamiji u Zvorniku, održana je mevludska i hatmenska svečanost.  Svečanost je upriličena za 10 svršenica kursa arapskog pisma i 11 svršenica hatmenskog ispita u organizaciji Asocijacije žena MIZ Zvornik. Grupu čine džematlijke u dobi od 19 do 75 godina iz Zvornika, ali i Kula-grada, Glumine, Malog Zvornika, a grupu su vodile muallime Aida Šahbegović i Elma Mustajbašić od septembra 2014.

Dobrodošlicu ispred Medžlisa uputio je Osman-ef. Šahbegović, a program je vodila predsjednica Asocijacije Emina Gogić. U prvom djelu programa članice grupe su proučile Jasin, a ženski dio hora Medžlisa proučio je mevludski dio programa.

Predavač je bila Emina Muratović. Ukazala je na bitnost druženja s Kur'anom, važnost Kur'anskih poruka u svakom danu i ispravnom korištenju slobodnog vremena. Pozvala je džematlijke da žive po pravilima Kur'ana jer su one majke koje odgajaju i mušku i žensku djecu..

Nakon dodjele diploma i hatmenske dove, sve gošće su nastavile druženje uz ručak i kahvu u džamiji.

Ova svečanost je kruna na niz aktivnosti i druženja članica Asocijacije sa posebnim akcentom na hatmensku dovu za odrasle ženske osobe.

Prelijepa atmosfera i sretna lica su upotpunila svečanost i duhovno ispunila Zvorničanke u ovom prelijepom danu.

Molimo Allaha dž.š. da nagradi sve one koji su na bilo koji način uveličali ovaj događaj.Stranica Medžlisa Islamske zajednice
Zvornik - Sapna © 2008-2012.
Informacije sa stranice su slobodne za upotrebu.

POINTstudio

Youtube kanal medžlisa

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Kontakt podaci

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku:
ul. Svetog Save 119
75400 Zvornik

tel: + 387 56 214 340


U Sapni:
206. viteške brigade bb
75411 Sapna

+ 387 35 597 062