ZASJALA DŽAMIJA KUŠLAT

  • PDF


Od večeras je džamija Kušlat vidljiva i u noćnim satima. Reflektori obasjavaju ovu ljepoticu na visokoj stijeni.

Ovo je bajramski dar Podrinju porodice Hujdurević. Dr. Senada i dr. Džemil Hujdurević su finasirali napajanje električnom energijom Ebu-l-Fethove džamije u Kušlatu. Tako da ona izranja svojom bjelinom iz tame podrinjskih brda i svijetli svojim nurom, kako je svijetlila stoljećima.

alt

alt

alt

Datum, 02. 10. 2014.

TO NAM BAJRAM DOLAZI

  • PDF

U prepunoj Sali Doma omladine u Zvorniku večeras je u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Zvornik održana bajramska akademija „To nam bajram dolazi“.

Izuzetno sadržajan i ugodan program u kojem je najavljena radost Kurban bajrama izveli su članovi Hora Medžlisa, te Alma i Azra Muratbegović. Učenje ilahija i izvođenje prigodih sevdalinki razgalili su prisutne.  Bajramsku čestitku je uputio glavni imam Medžlisa Haris ef. Mustajbašić.


alt

alt

alt

Datum, 02. 10. 2014.

ODRŽANA 28. REDOVNA SJENICA IO MEDŽLISA

  • PDF
Izvršni odbor Medžlisa Islamske zajednice Zvornik održao je svoju 28. redovnu sjednicu u subotu 13. septembra 2014. godine.
Na dnevnom redu je bilo četrnaest tačaka dnevnog reda. Usvojen je zapisnik sa prethodne sjenice, ramazanski izvještaj i šestomjesečni finansijski izvještaj. Raspravljano je o početku nove mektebske godine, predstojećim izborima u Islamskoj zajednici i pripremama za kurban-bajramske aktivnosti.alt
Takođe je razmatrano pitanje radnog otvorenja džamije Zamlaz, izdavanje vakufske zemlje pod zakup,  novim zahtjevima za uvakufljavanje i izgradnji mekteba u naselju arnauti u džematu Glumina. Doneseni su potrebni zaključci na podnesene zahtjeve i razmotrena tekuća aktuelna pitanja.
alt

IKRAR DOVA ZA HADŽIJE SA PODRUČJA MEDŽLISA ZVORNIK

  • PDF
U Riječanskoj džamiji u Zvorniku 13. septembra 2014. godine pručena je ikrar dova za hadžije sa područja Medžlisa Islamske zajednice Zvornik.
Imami Medžlisa su priredili i izveli prigodan program ovim povodom. Čestitku budućim hadžijama uputio je glavni imam Medžlisa Haris ef. Mustajbašić.
alt
Sa našeg područja petu islamsku dužnost će obaviti: Dautović Senija iz Glodi, Dautović Šaćir iz Glodi, Hadžiavdić Hurija iz Diviča, Hamzabegović Ahmet i Hamzabegović Fatima iz Glodi, Hasanović Meho iz Goduša, Huremović Mehmed iz Kraljevića, Kapidžić Mejra iz Diviča, Mehmedović Emina iz Zvornika, Mujdić Naza iz Međeđe, Muminović Šehra iz Kovačevića, Osmanović Ismeta iz Nezuka, Osmanović Ramiz iz Nezuka, Subašić Alija iz D.Križevića, Subašić Bejta iz D.Križevića, Talović Ramiza iz Klise, Tarabić Adem iz Kula Grada i Tarabić Đevka iz Kula Grada.
alt
Svečanosti je prisustvovao zamjenik muftije tuzlanskog Vahid ef. Fazlovića, dr. Sead ef. Seljubac koje je prisutnim govorio o hadžu i hadžskim obredima.
alt

Datum, 13. 09. 2014.

ODRŽANA MANIFESTACIJA "KUŠLAT 2014."

  • PDF
Na stijeni uz putni pravac Sarajevo - Zvornik stoljećima uspravno stoji džamija u Kušlatu.
U povodu obilježavanja godišnjice svečanog otvorenja, te nastavljanje tradicije okupljanja posljednjeg petka u mjesecu avgustu održana je manifestacija "Kušlat 2014."
Nekoliko stotina džematlija iz Podrinja i drugih mjesta učinilo je zijaret ovom inspirativnom prostoru.
alt
Hutbu je održao glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zvornik Haris ef. Mustajbašić. Program su izveli imami Medžlisa Islamske zajednice Zvornik, imami drugih medžlisa porijeklom sa ovog prostora, te šejhovi koji nastavljaju tradiciju šejh Mehmed ef. Hafizovića.
alt
Prigodna obraćanja su imali Mustafa ef. Muharemović i dr. Džemil Hujdurović. Druženje je okončano ikindija-namazom, sa pozivom na još brojnije okupljanje naredne godine.
alt
alt
Datum, 29. 08. 2014. 

Hatmenski ispit za 16 polaznika vjerske pouke u Đulićima

  • PDF
Dana 17.08.2014. godine u džematu Đulići proučena je dova u povodu završetka hatmenskog ispita za 16 polaznika mektebske nastave iz mjesta Kučić Kula, Lupe i Đulii, a dva polaznika su dobila diplome za naučeno arapsko pismo. Sve ih je predvodio hadzi Zijad ef. Hasanović. Uz veliki broj vjernika i prekrasan ambijent svečanosti su prisustvovali imami Medžlisa Zvornik a prisutnima su se obratili glavni imam Haris ef. Mustajbašić nakon kojeg je vazu nasihat održao Bekir ef. Šabić, izaslanik muftije tuzlanskog Vahid ef. Fazlovića. Molimo Allaha dž.š. da ukabuli ovaj ibadet i pomogne nam na putu čuvanja islama u našoj domovini.
MUFTIJA SMAJLOVIĆ POSJETIO UGROŽENA PODRUČJA

  • PDF
Danas je područje Medžlisa Islamske zajednice Zvornik posjetio rukovodilac štaba Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini za poplave Ismail ef. Smajlović.
Tokom posjete obišao je stradala područja od klizišta na područjima džemata Selimovići, Vitinica i Sapna. u OBILASKU  su bili sekretar Muftijstva tuzlanskog Muamer Zkić, predsjednik Medžlisa Mustafa Muharemović, načelnik općine Sapna Ismet Omerović i član štaba Medžlisa Islamske zajednice Zvornik Hasim ef. Rizvić.


alt

Tokom obilaska razgovaralo se o mogućnostima saniranja posljedica klizišta i projektima za realizaciju.

alt

alt
Datum, 07. 08. 2014.

Stranica Medžlisa Islamske zajednice
Zvornik - Sapna © 2008-2012.
Informacije sa stranice su slobodne za upotrebu.

POINTstudio

Youtube kanal medžlisa

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Kontakt podaci

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku:
ul. Svetog Save 119
75400 Zvornik

tel: + 387 56 214 340


U Sapni:
206. viteške brigade bb
75411 Sapna

+ 387 35 597 062