U ZVORNIKU PREDSTAVLJENI PROJEKTI UDRUŽENJA ILMIJE

  • PDF
U Zvorniku su danas boravili rukovodeći ljudi  Udruženja Ilmije i prezentirali najvažnije projekte i aktivnosti svome članstvu.
Uvaženim gostima  dobrodošlicu je poželio glavni imam Medžlisa Haris ef. Mustajbašić, a potom se obratio član Glavnog odbora i izaslanik Muftije tuzlanskog Mehmedalija ef. Čamdžić, koji je pohvalio aktivnosti imama na našem području. Predsjednik Glavnog Udruženja Ilmije Mensur ef. Pašalić je predstavio strateške i aktuelne programe kojima se bavi ova organizacija uleme.alt

Predsjednik Skupštine Udruženja Ilmije dr. Vehid ef. Arnaut je prezentirao važnost kapitalng  izdanja "Monografija Islamske zajednice". U okviru druženje prikazan je dokumentarni film "Imami šehidi", koji govori o stradanja uleme tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu 1992-1995.

alt

alt

Datum, 28. 10. 2014. 

PREVENCIJA - KORAK DO ZDRAVLJA

  • PDF
O okviru obilježavanja Dana roze mahrame u Zvorniku je održano predavanje na temu "Prevencija korak do zdravlja".
Predavanje u organizaciji Asocijacije žena Medžlisa Islamske zajednice Tuzla i Asocijaciji žena Medžlisa Islamske zajednice Zvornik. Korisno predavanje ženama Zvornika je održala pri. dr. med. Amila Halilčević.

alt

Bilo je ovo novo druženje u nizu aktivnosti Asocijacije žena našeg Medžlisa.

alt

alt
Datum, 27. 10. 2014.

HATMENSKA SVEČANOST U SAPNI

  • PDF
U džematu Sapna iz godine u godinu pristižu novi svršenici hatme u okviru mektebske nastave. 
Vrijedni imam Hasim ef. Rizvić je organizirao ovu svečanost za dvanaestero polaznika mektebske nastave. Četvoro je činilo prvu, a osmoro drugu hatmu. Djeca su pokazala zavidno znanje u prisustvu njihovih roditelja, džematlija i uleme. Skup je imao i takmičarski karakter, pa je izabran najbolji učač Omerović Admir. 
alt
Na kraju skupa učenicima je Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice ZVornik uručio diplome, a predsjednik Džematskog odbora Sapna  prigodne hedije.
Čestitke slavljenicima je uputio glavni imam Haris ef. Mustajbašić u ime Medžlisa, a dr. Sead ef. Seljubac u ime Muftijstva tuzlanskog. Efendija seljubac je u svom obraćanu upravo govorio o važnosti druženja s Kur'anom, njegova učenja i isčitavanja.
alt

alt
Datum, 26. 10. 2014.

OTVORENA DŽAMIJA ZAMLAZ U ZVORNIKU

  • PDF
Na dan 1. muharema 1436. hidžretske godine u Zvorniku je upriličena svečanost radnog otvorenja džamije Zamlaz. Svečanost su uveličali dragi gosti iz Muftijstva tuzlanskog i Kuvajta.
Gosti su najprije primljeni u zgradi Medžlisa od strane Glavnog imama i Predsjednika Izvršnog odbora. Plaoču koja svjedoči o obnovi i vakifima otkrili su Mahmud Al Nadždi, Direktor uprave za Balkan organizacije "Oživljavanje islamske tradicije" iz Kuvajta i muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović. Džamija koja je porušena 1¸992. obnovljena je zahvaljujući donaciji  sestara hadži Fauzija i Neima Albaloul.


alt

alt

alt

Nakon zajedničkog podne-namaza održan je prigodan mevludski program, kojeg su izveli imami Medžlisa Islamske zajednice Zvornik. Riječi dobrodošlice prisutnim je uputio Haris ef. Mustajbašić, glavni imam Medžlisa. 

alt

U svom obraćanju gospodin Mahmud Al Nadždi je predstavio brojne aktivnosti organizacije koju predstavlja, kao što su gradnjua džamija, briga o jetimima, iftari, kurbani, izdavaštvo i dr. Muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović se zahvalio donatorima i uputio prigodne savjete vjernicima. Ašere je proučio hfz. Ahmed ef. Huskamović, a dovu Ševko ef. Sulejmanović.alt

alt

alt
Datum, 25. 10. 2014.
 

NOVA HIDŽRETSKA GODINA U SELIMOVIĆIMA

  • PDF
U džematu Selimovići-Mahmutovići se već godinama obilježava prelazak u Novu Hidžretsku godinu okupljanjem djece i vatrometom.
I ove godine su vrijedne džematlije sa svojim imamom Hariz ef. Pašić otganizirali okupljanje djece u džamiji Selimovići i mektebu u Jusićima. Sva djeca iz džemata su obradovana lijepim hedijama.
Nakon akšam-namaza prigodnu čestitku je uputio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice  Zvornik Haris ef. Mustajbašić.
Vatromet je ove godine priređen u naselju Jusići.
Datum, 24. 10. 2014. 
alt

alt

alt

alt

DOČEK NOVE HIDŽRETSKE GODINE

  • PDF
Dolazak Nove 1436. Hidžretske godine obilježeno je prigodnom akademijom u sali OŠ Sapna.
organizator je bio BZK "Preporod" općinsko društvo Sapna. U programu su učestvovali Muzički ansambl Sapna, KUD "Merak" Sapna i Hor Medžlisa Islamske zajednice Zvornik. U prepunoj sali su prikazali su svoje poznavanje u izvođenju ilahija, kasida, sevdalinki i narodnih igara.
U ime Medžlisa Islamske zajednice Zvornik i svoje ime čestitku za nastupajuću Novu hidžresku godinu uputio je glavni imam Haris ef. Mustajbašić.


alt

alt

alt

alt
Datum, 24. 10. 2014. 

ZASJALA DŽAMIJA KUŠLAT

  • PDF


Od večeras je džamija Kušlat vidljiva i u noćnim satima. Reflektori obasjavaju ovu ljepoticu na visokoj stijeni.

Ovo je bajramski dar Podrinju porodice Hujdurević. Dr. Senada i dr. Džemil Hujdurević su finasirali napajanje električnom energijom Ebu-l-Fethove džamije u Kušlatu. Tako da ona izranja svojom bjelinom iz tame podrinjskih brda i svijetli svojim nurom, kako je svijetlila stoljećima.

alt

alt

alt

Datum, 02. 10. 2014.


Stranica Medžlisa Islamske zajednice
Zvornik - Sapna © 2008-2012.
Informacije sa stranice su slobodne za upotrebu.

POINTstudio

Youtube kanal medžlisa

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Kontakt podaci

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku:
ul. Svetog Save 119
75400 Zvornik

tel: + 387 56 214 340


U Sapni:
206. viteške brigade bb
75411 Sapna

+ 387 35 597 062