PREDSTAVNICI EUFOR-a U MEDŽLISU ZVORNIK

  • PDF
Danas su predstavnici EUFORA-a, LOT tima iz Bratunca posjetili Medžlis Islamske zajednice Zvornik.
U zgradi medžlisa su razgovarali sa glavnim imamom Haris ef. Mustajbašić i predsjednikom Izvršnog odbora Medžlisa Mustafa Muharemović. Tokom razgovora dotakli se aktuelnih pitanja, a posebno nedavnog incidentom, pisanja uvredljiviha  grafita na džamiji Begsuja u Zvorniku.
alt

alt
Datum, 03. 12. 2014.

ODRŽANA 30. SJEDNICA IZVRŠNOG ODBORA

  • PDF
Izvršni odbor Medžlisa Islamske zajednice  Zvornik je održao tridesetu redovnu sjednicAšere je pručio Hariz ef. Pašić. Jednoglasno je usvojen zapisnik sa prethodne sjednice. Veći dio sjednice je bio posvećen predstojećim izborima u Islamskoj zajednici.alt
Verifikovane su kandidacijske liste za izbore na nivou džemata, osim za dva džemata gdje će biti  predloženo imenovanje Povjereništva. Izbori za nivo džemata će biti održani u petak 05. decembra 2014. od 9. do 19. sati u svim džamijama.
alt
Izvršni odbor je usvojio inicijalnu listu za članove Izvršnog odbora. Od 32 predložena kandidata bit će izabrano dvanaest. Takođe se raspravljalo o prijedlozima za formiranje liste sabornika i kandidatima sa područja našeg Medžlisa.
alt
Datum, 27. 11. 2014.

MESDŽID UKRASIO KOBILIĆE

  • PDF
Povoljni vremenski uslovi su dozvolili vrijednim džematlijama iz  naselja Kobilići, džemat Kraljevići  da organiziraju završne radove na izgradnji  mesdžida.
Radno otvorenje ovog objekta je bilo 05. maja 2014. godine. Tom prilikom je pručen mevlud i i tevhid za nevino ubijene kobilićane u maju 1992. godine.
alt
U toku su radovi na vanjskoj fasadi i vanjskom uređenu prostora. Želja vrijednih džematlija je da se radovi okončaju do kraja kalendarske godine. Ovi detalji će dati  lijepu sliku ovog funkcionalnog objekta i  mjesta okupljanja bogobojaznih. 
alt
alt
Datum, 24. 11. 2014.

PONOVO GRAFITI NA DŽAMIJI U ZVORNIKU

  • PDF
Nedjeljno jutro u Zvorniku je osvanulo s novim uvredljivim grafitom na ogradi džamije Begsuja.
Nepoznata osoba ili više njih su ispiasale krstove na stubovima džamijske ograde i pogrdni izraz za Bošnjake "balije". Ovo je još jedna u nizu uvredljivih poruka za Bošnjake zvornika.

alt

alt

alt
Datum,23. 11. 2014. 

RADNA POSJETA MUFTIJE TUZLANSKOG MEDŽLISU ZVORNIK

  • PDF
U radnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Zvornik boravio je muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović sa saradnicima. U delegaciji su bili profesor u Behrambegovoj medresi Idriz ef. Memić, i sekretar Muftijstva Muhamed ef. Hasanspahić.
Tokom posjete održan je radni sastanak sa glavnim imamom Haris ef. Mustajbašić, predsjednikom Izvršnog odbora Mustafa Muharemović i sekretarom Mustafa ef. Hadžić, te imamima iz Kamenice Selmir ef. Husić, Mensur ef. Redžić i Selvir ef. Muminović. Razgovaralo se o aktuelnim pitanjaima iz rada Medžlisa i organizaciji vjerskog života u Kamenici.alt

U okviru protokola upriličena je posjeta području Kamenice. U Ravnama je posjećeno gradilište imamske kuće. Delegacija je na podne namazu bila u džamiji Redžići, gdje se razgovaralo sa prisutnim džematlijama. 

alt
U fokusu je bio obilazak mjesta gdje su bile masovne grobnice ubijenih Bošnjaka iz 1995. godine, te upoznavanje sa projektom izgradnje šehidskog obilježja na ovom području.
Radna posjeta je završena posjetom Riječanskoj džamiji, gdje je obavljen ikindija-namaz.
alt

alt

Datum, 18. novembar 2014.

POSJETA NAŠIM DŽEMATLIJAMA U SALZBURGU

  • PDF
Mini turneju po Austriji nakon Linca, hor Medžlisa Islamske zajednice Zvornik i rukovodstvo Medžlisa  nastavilo je posjetom džematu u Salzburgu.
U ovom gradu u Austriji boravi značajan broj Bošnjaka sa našeg područja i članova u našim džematima. Zijaret ovom bošnjačkom džematu je upriličen u nedjelju 6. novembra 2014. godine. Nakon srdačnog dočeka, za džematlije je izveden prigodan mevludski program. Na početku programa dobrodošlicu je uputio džematski imam Alija ef. Halilović. U izveođenju programa  su sudjelovali i članovi lokalnog džematskog hora.


alt

alt

U okviru mevluda prisutnim je besjedu održao glavni imam Haris ef. Mustajbašić, ašere pručio Mustafa ef. Hadžić, a dovu Mustafa ef. Muharemović. Tokom druženja nakon mevluda učvršćena su stara prijateljstva i veze, te uspostavljena nova.

alt

RUKOVODSTVO MEDŽLISA IZ ZVORNIK I HOR U lINCU

  • PDF
U subotu 01.11.2014. godine u džematu  „Đerzelez Alija i Hrnjica Mujo“  Linz, održana je druga tradicionalna manifestacija „Veče ilahija i kasida“. Učesnici i gosti su bili i predstavnici Merdžlisa Islamske zajednice Zvornik.
U dobro organiziranom i bogatom programu učestvovalo je osam horova iz Bosne i Hercegocine i dijaspore, te predstavnici medžlisa Islamske zajednice i općina. Domaćini su pokazali veliki entuzijazam i izvanrednu gostoljubivost. U kulturnom dijelu učešće su uzeli horovi: hor medrese Džemaluddin Čaušević iz Cazina, hor "Tesnim" iz Bužima, hor "LjIljan" iz  Bosanske Krupe, hor "Gazije" iz Bužima, hor Medžlisa IZ-e Cazin, hor Medžlisa IZ-e Zvornik,  hor Preporod iz Modlinga, i hor džemata Đerđelez Alija & Hrnjica Mujo. 

alt

alt

U prepunoj sali prisutnima su se obratili predstavnici lokalne vlasti, džematski imam Husein ef. Veladžić i predsjednik džemata Muamer Ljubijankić. Riječi upute i svajete je uputio izaslanik reisu-ul-uleme Husein ef. Kavazovića muftija bihaćki Hasen ef. Makić.

alt

Tokom druženja domaćini predstavnici našeg medžlisa su razmijenili skromne hedije. Pored  članova hora u delegaciji su bili načelnik općine Sapna Ismet Omerović, glavni imam Medžlisa Haris ef. Mustajbašić, predsjednik IO Medžlisa Mustafa Muhzaremović i sekretar Mustafa ef. Hadžić.

alt
Datum, 01. 11. 2014. 

Stranica Medžlisa Islamske zajednice
Zvornik - Sapna © 2008-2012.
Informacije sa stranice su slobodne za upotrebu.

POINTstudio

Youtube kanal medžlisa

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Kontakt podaci

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku:
ul. Svetog Save 119
75400 Zvornik

tel: + 387 56 214 340


U Sapni:
206. viteške brigade bb
75411 Sapna

+ 387 35 597 062