BAJRAMLUCI ZA DJECU

  • PDF
U svim džematima Medžlisa islamske zajednice priređena je bajramska radost u vidu bajramluka za najmlađe. 
Djeca su obradovana prigodnim bajramskim paketićima. U Riječanskoj džamiji u Zvroniku okupilo se oko stotinu djece iz džemata Zvornik. Hedije su uručene od strane Ibrahimović Zirajete i njenog sina, te od porodice Bošnjaković. Molimo Allaha dže.š. da ih obraduje kako su oni uzrokovali osmjeh i radost na licima djece.


alt

alt

alt

alt
Datum, 28. 07. 2014.

BAJRAMSKO DRUŽENJE U ZVORNIKU

  • PDF
Nakon brojnih ramazanskih aktivnosti i događaja na području Medžlisa Islamske zajednice prvi dan Ramazanskog bajrama upriličeno je bajramsko druženje.
Bilo je to okupljanje imama, predsjednika džematskih odbora, aktivista Islamske zajednice, prijatelje i partnera. Uz bajramske poslastice razmjenjene su bajramske čestiki i vođeni  ugodni razgovori.alt

alt
alt

alt
Datum, 28. 07. 2014. 

NAKON 22 GODINE U RIJEČANSKOJ DŽAMIJI U ZVORNIKU KLANJAN BAJRAM-NAMAZ

  • PDF


U prepunoj Riječanskoj džamiji u Zvorniku je danas nakon 22 godine (u ovoj džamiji) klanjan Bajram-namaz. 

Nakon sabah-namaza proučen je Jasin šehidima a nakon toga glavni imam Haris ef. Mustajbašić je održao prigodno predavanje, nakon kojeg je klanjao Bajram-namaz i u hutbi pozvao vjernike na međusobno razumijevanje i jačanje zajedništva. Spomenuo je neke nadolazeće momente bitne za Bošnjake na području manjeg BH entiteta i naglasio važnost ispravnog odnosa naspram njih. Govorio je o bitnim projektima Medžlisa Islamske zajednice Zvornik i važnosti jačanja veza sa našom Dijasporom.

Nakon Bajram-namaza u haremu džamije nastavilo se druženje gdje su vjernici uz bajramske kolače i šerbe razmijenili bajramske čestitke i bar na trenutak oživjeli centar Zvornika kao u davna vremena kada su u istom ovom haremu Bajrame dočekivali njihovi očevi i djedovi.

Molimo Allaha dž.š. da nam ukabuli sva naša dobra djela i da Bude Zadovoljan sa nama.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

  • PDF

Poštovana braćo i cijenjene sestre,

Neka je Hvala Allahu dž.š. koji nas je počastio brojnim blagodatima i omogućio nam da dočekamo još jedan Ramazanski bajram. Molimo Milostivog Gospodara da nam podari da ga  provedemo u zdravlju i rahatluku, sa onima koje volimo, a da našim umrlim podari lijepi džennet.

I ovog ramazana imali smo brojne aktivnosti na području našeg medžlisa. Zajednički iftari, omladinska druženja, mukabele (muške i ženska), zajednićki sehuri, predavanja, zijareti, samo su dio aktivnosti koje smo imali u ramazanu. Teraviju namaz smo klanjali na 57, a ovogodišnji bajram-namaz klanjat će se na 37 mjesta na području našeg medžlisa.

Molimo Milostivog Gospodara da nam primi naš post, zekat, sadekatul-fitr, naše namaze, naše učenje Kur'ana kao i sve druge ibadete i sva dobra djela koja smo činili u ovom mjesecu.

Nastojmo iskoristiti  ove mubarek dane na pravi način, kako bismo nakon Bajrama postali još bolji ljudi koji će i dalje nastaviti raditi za dobrobit naše zajednice, našeg bošnjačkog naroda i za dobrobit svih ljudi.

U ime Medžlisa Islamske zajednice Zvornik, i u svoje lično ime, svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti, a posebno onima sa područja našeg medžlisa, u Domovini i Dijaspori, od srca zelim hairli i berićetne mubarek bajramske dane, moleći Allaha dž.š. da nas učini od onih sa kojima Će Biti Zadovoljan na oba svijeta. Amin!

Bajram šerif mubarek olsun!

Glavni imam:

Haris ef. Mustajbašić

OBILJEŽENA NOĆ LEJLETU-L-KADR

  • PDF
Dvadeset sedma noća mjeseca ramazana obilježena je na području Medžlisa Islamske zajednice Zvornik prigodnim programima i klanjanjem nafile-namaza.
U zvroniku je program je održan  u Hadžimahmutovoj - Riječanskoj džamij. Mevlud su izveli polaznici mektebske nasatave. O noći Kadr je govorio Osman ef. Šahbegović. Nakon programa zajednički je obavljena nafila-namaz.alt
alt

alt
Datum, 23. 07. 2014.

OMLADINSKI IFTAR

  • PDF

U ponedjeljak, 21. 07. 2014. godine u našem džematu su upriličene hatme za 17 polaznika. Povodom toga organiziran je zajednički iftar za

sve naše džematlije, omladinu iz susjednih džemata i goste. Program koji je izveden u mesdžidu na Šehidskom mezarju počeo je sat vremena prije iftara i završen pred akšam- namaz. Nakon akšama pristupilo se zajedničkom iftaru, koji do sada u ovom obimu nije organiziran na širem prostoru MIZ Zvornik. Pored velikog broja džematlija, kolega, omladine i djece, prisutni su bili i gl. imam MIZ Zvornik, prof. Haris ef. Mustajbašić, predsjednik MIZ Zvornik prof. Mustafa ef. Muharemović, sekretar Mustafa ef. Hadžić, kao i najveći vakif u našem džematu, Jusuf ef. Latifović, kojem pored materijalne podrške nije bilo teško doći iz Prnjavora u kojem živi. Veliku pomoć u organizovanju ovog skupa dali su i roditelji svršenika hatme, MIZ Zvornik i mnogi pojednici iz džemata. Poslije jacije za omladinu je prikazan film Uvejs el- Karani. Druženje je nastavljeno do sehura. 

alt

alt

alt

DVADESET SEDMA SJEDNICA MIZ-a ZVORNIK

  • PDF
U subotu 19. jula 2014. godine održana je 27. redovna sjednica Medžlisa islamske zajednice Zvornik.
Razmatrano je ukupno 12. tačaka dnevnog reda. Usvojen je zapisnik sa prethodne redovne sjednice, a potom usvojeni izvještaji o događajima koji su se desili između dvije sjednice. Izvještaj o mektebskoj govini je donio podatke da je bila uspješna po pitanju polaznosti učenika i postignutim rezultatima.


alt
takođe su usvojeni izvještaji o nizu događaja u okviru ovogodišnjeg obilježavanja godišnjice stradanja i kolektivnoj dženazi ubijenim sa područja Zvornika. Konstatovano je da je dvanaesta po redu manifestacija Dani Hasana Kaimije takođe bila uspješna i održana prema planu i programu.
alt
Izvršno odbor je razmatrao   pitanje rada Islamske zajednice na području Donje Kamenice u narednom periodu. Raspravljalo se i o proscjenama i sanaciji šteta uzrokovanih poplavama i klizištima na imovini Islamske zajednice, te izdvajanju uposlenika za fond solidarnosti ugroženima.Takođe su razmatrani prispjeli zahtjevi, te donesene potrebne odluke i zaključci po pitanju predstojećih događaja i manifestacija.
alt


Stranica Medžlisa Islamske zajednice
Zvornik - Sapna © 2008-2012.
Informacije sa stranice su slobodne za upotrebu.

POINTstudio

Youtube kanal medžlisa

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Kontakt podaci

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku:
ul. Svetog Save 119
75400 Zvornik

tel: + 387 56 214 340


U Sapni:
206. viteške brigade bb
75411 Sapna

+ 387 35 597 062