OBILJEŽENA NOĆ LEJLETU-L-KADR

  • PDF
Dvadeset sedma noća mjeseca ramazana obilježena je na području Medžlisa Islamske zajednice Zvornik prigodnim programima i klanjanjem nafile-namaza.
U zvroniku je program je održan  u Hadžimahmutovoj - Riječanskoj džamij. Mevlud su izveli polaznici mektebske nasatave. O noći Kadr je govorio Osman ef. Šahbegović. Nakon programa zajednički je obavljena nafila-namaz.alt
alt

alt
Datum, 23. 07. 2014.

OMLADINSKI IFTAR

  • PDF

U ponedjeljak, 21. 07. 2014. godine u našem džematu su upriličene hatme za 17 polaznika. Povodom toga organiziran je zajednički iftar za

sve naše džematlije, omladinu iz susjednih džemata i goste. Program koji je izveden u mesdžidu na Šehidskom mezarju počeo je sat vremena prije iftara i završen pred akšam- namaz. Nakon akšama pristupilo se zajedničkom iftaru, koji do sada u ovom obimu nije organiziran na širem prostoru MIZ Zvornik. Pored velikog broja džematlija, kolega, omladine i djece, prisutni su bili i gl. imam MIZ Zvornik, prof. Haris ef. Mustajbašić, predsjednik MIZ Zvornik prof. Mustafa ef. Muharemović, sekretar Mustafa ef. Hadžić, kao i najveći vakif u našem džematu, Jusuf ef. Latifović, kojem pored materijalne podrške nije bilo teško doći iz Prnjavora u kojem živi. Veliku pomoć u organizovanju ovog skupa dali su i roditelji svršenika hatme, MIZ Zvornik i mnogi pojednici iz džemata. Poslije jacije za omladinu je prikazan film Uvejs el- Karani. Druženje je nastavljeno do sehura. 

alt

alt

alt

DVADESET SEDMA SJEDNICA MIZ-a ZVORNIK

  • PDF
U subotu 19. jula 2014. godine održana je 27. redovna sjednica Medžlisa islamske zajednice Zvornik.
Razmatrano je ukupno 12. tačaka dnevnog reda. Usvojen je zapisnik sa prethodne redovne sjednice, a potom usvojeni izvještaji o događajima koji su se desili između dvije sjednice. Izvještaj o mektebskoj govini je donio podatke da je bila uspješna po pitanju polaznosti učenika i postignutim rezultatima.


alt
takođe su usvojeni izvještaji o nizu događaja u okviru ovogodišnjeg obilježavanja godišnjice stradanja i kolektivnoj dženazi ubijenim sa područja Zvornika. Konstatovano je da je dvanaesta po redu manifestacija Dani Hasana Kaimije takođe bila uspješna i održana prema planu i programu.
alt
Izvršno odbor je razmatrao   pitanje rada Islamske zajednice na području Donje Kamenice u narednom periodu. Raspravljalo se i o proscjenama i sanaciji šteta uzrokovanih poplavama i klizištima na imovini Islamske zajednice, te izdvajanju uposlenika za fond solidarnosti ugroženima.Takođe su razmatrani prispjeli zahtjevi, te donesene potrebne odluke i zaključci po pitanju predstojećih događaja i manifestacija.
alt

IFTAR U MEMORIJALNOM CENTRU GORNJA KALESIJA

  • PDF
U organizaciju Udruženja za traženje nestalih opštine Zvornik večeras je u Memorijalnom centru u Kalesiji upriličen iftar.
Iftaru su prisustvovali predstavnici Udruženja, Medžlisa islamske zajednice Zvornik, imami sa drugih medžlisa i članovi porodica, čiji su najbliži ukopani na mezarju u Gornjoj Kalesiji.
alt
prisutni su se prije iftara prisjetili šehida, učenjem sure ja-sin i fatihe. Na prostoru Memorijalnog centra je klanjan akšam-namaz i teravih-namaz. Najavaljeno je da će ovo okupljanje biti tradicionalno dvadesetog dana mjeseca ramazana.
alt
alt
Datum, 17. 07. 2014. 

IFTAR ZA ŽENE U ZVORNIKU

  • PDF
U utorak 15.07. u Riječanskoj džamiji u Zvorniku, priređen je iftar kojeg su za sebe pripremile žene džemata. Prije iftara proučen je Ja-Sin šehidima od strane džematlijki koje uče žensku mukabelu tokom ramazana poslije podne-namaza.

Molimo Allaha dž.š. da nam primi dobra djela i pomogne na putu činjenja dobra.


EZAN U DŽAMIJI ZAMLAZ NAKON 22 GODINE

  • PDF
Dvadesetu noć Ramazana proučen je ezan nakon 22 godine u džamiji Zamlaz u Zvorniku. Ezan je proučio Elvis Gogić.
Povod je okupljanje na zajedničkom iftaru. Džamija Zamlaz se obnavlja uz učešće organizacije "Preporod islamske tradicije" iz Kuvajta  direkcija za Balkan i vakifa Fevzije el-Belul. Ova organizacija i vakif su obezbjedili večerešnji iftar i druženje. alt
U džamiji Zamlaz je obavljen akšam-namz, a predvodio ga Haris ef. Mustajbašić. džamija je bila puna na prvom namazau nakon dugog vremena.
alt
Glavni imam i Predsjednik Medžlisa  izrazili su zahvalnost prijateljima iz Kuvajta na pomoći u izgradnji džamije i večerašnje ugodnom druženju i iftaru.
alt
Datum, 16. 07. 2014.  

IFTAR U RIJEČNSKOJ DŽAMIJI

  • PDF
U subotu petnaestog dana ramazana organiziran je zajednički iftar u Riječanskoj džamiji.

Iftar su obezbjedili čalnovi Fondaciji "Izvor nade" iz Sarajeva. Osim što su priredili iftare za muslimane Zvornika,  svojim prisustvom na iftaru i druženjem pokazali kako se pomaže Zvorniku.alt
Gosti su priredili radost i za najmlađe. Podijelili su paketiće za svu djecu koja su prisustvovala večerašnjem druženju.
alt
Istu večer naš Medžlis su posjetili i profesori Behrambegove medrese iz Tuzle. Oni su nakon teravih-namaza održali prigodna predavanja u našim džematima. Posjetili su: Riječnsku džamiju, džamiju u Kula Gradu, Kozluku i Šepku.


alt
Datum, 12. 07. 2014.

Stranica Medžlisa Islamske zajednice
Zvornik - Sapna © 2008-2012.
Informacije sa stranice su slobodne za upotrebu.

POINTstudio

Youtube kanal medžlisa

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Kontakt podaci

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku:
ul. Svetog Save 119
75400 Zvornik

tel: + 387 56 214 340


U Sapni:
206. viteške brigade bb
75411 Sapna

+ 387 35 597 062